Material/lures/rods

Pluggen

Streamers

Spinners

Hengels

Rapala tackle box

Jerkbaits

Reel / molen

Materiallinks

 

Fishing | Pike | Walleye | Perch | Carp | Material | Fishingboat | Techniques | Links | Who am I? | Guestbook | Index Videoclips | Webring | Fishingtrips | Polen | Norway | Denmark | Sweden | Canada | Netherlands | Ireland | France

 

CATCH & RELEASE

Pluggen

Dozen vol van dat spul. Daar ik met name op snoekbaars vis veel dieplopende pluggen als de Storm Deep Thunderstick, Rapala Deep runner, Spoonbill Rebel en Walleye runner. Voor de snoek gebruik ik graag de Rapala Super Shad Rap, Grandma's en Rapala Magnums.

 

Pluggen door Huib Geselschap

Daar ik vooral in de polder vis zal ik mij beperken tot de zgn. polderpluggen. Mijn favorieten zijn de rapala's: jointed 11&13cm., jointed cd(sinking) 11cm, shad rap 9cm., super shad rap de sinking shad rap en de husky jerk, maar daarover meer bij de jerkbaits. Kleuren; in helder water gebruik ik natuurlijke kleuren zoals baars, zilver en de nieuwe kleuren van rapala: RO(roach)en GRO(green roach). Deze kleuren zijn in het water niet te onderscheiden van een echt visje, vooral wanneer ik ze af en toe een tikje geef bij het binnenvissen!! Mijn absolute topper voor kanalen tot2.5 meter diep is de jointed cd 11cm.van rapala in de kleur black back/red head!!! Wanneer het water troebel is ga ik over op felle kleuren zoals firetiger en de nieuwe kleur clown. In de herfst vis ik met de grotere pluggen. De super shad rap is daarbij een van de toppers, deze kan zeer langzaam worden gevist in ondiep water, wil ik de plug echter op diepte krijgen, dan geef ik na het inwerpen eerst 1-2 lange rukken aan de hengel. Zo komt de plug snel op diepten tot plusminus 2.5 meter. Een andere killer van groot formaat is de mann's 1-minus strech van 15 cm.. Deze plug duikt max. 1/2 meter en gaat als een ruitenwisser door het water, erg mooi!!! Mijn favoriete kleur van deze plug is redhead.

Binnen vissen van pluggen; hier zijn een paar optie's;

Ten eerste kun je een plug gewoon binnen vissen, dit heeft als nadeel , dat de plug nogal onnatuurlijk door het water gaat. Geen enkele vis zwemt met een constante snelheid in een bepaalde richting. Dan is er de sweep methode. je werpt uit en draait de lijn strak,de hengelwijzend naar de plug, is de lijn strak, stop je met binnendraaien en trek je met je hengel de plug door het water, stoppen en herhalen van vooraf aan. sweep roll sweep roll..... voordeel is dat je heel precies voelt wat de plug (en evt. de vis) doet. Ook kun je je plug binnen tikken of jerken, meer hier over bij de jerkbaits.

Heb je nog vragen of tips mail me : gesel@dds.nl

© Huibert Geselschap, 01/05/'98 

Terug naar begin 


SPINNERS

Spinners nieuwe stijl door Huib Geselschap

Ik heb de laatste dagen voor het einde van het seizoen zeer goede ervaringen gehad met polderspinners, echter wel "opgeleukte" spinners. Hier onder zal ik enige tips geven ter "opleuking" van de spinner.

TIP 1. (Ver)maak je spinner zo dat je de dreg kunt vervangen voor andere dreggen c.q. haken met iets leuks eraan. Dit is te doen door de body, het gewicht van de spinner, de spinstang op te schuiven, zodat je het spinstang gedeelte, dat via het oog onder weer omhoog gaat op minimaal 1cm. kunt inkorten nb. hoe langer dit stuk blijft des te beter de zekering. Daarna de body er weer overheen schuiven en je hebt een connector. Is de body te lang om op te schuiven snijdt er dan een stukje af, niet te veel!!! mijn persoonlijke favorieten zijn de Mepps lusox 2 en 3 en de Cormoran tandemspinner, n.b. bij de laatste de kraal eraf knijpen om tip 1 goed uit te kunnen voeren.

TIP 2. Gebruik eens (onverzwaarde) tandemspinners, deze vangen 2x zoveel. Let wel op dat je hengel dit trekken kan.

TIP 3. Hang aan je (tandem)spinners een mooie streamer, of zelfs een tandemstreamer (verkrijgbaar bij de betere hengelsportzaak of vraag een vriend die vliegvist), dit kan lang worden,20-25 cm., maar dat vindt de polder snoek niet erg , in tegen deel ik maak de beste dagen aan grote units als deze.

TIP 4. Een geriggde shad (groot is goed!) dat wil zeggen met twee dreggen, een voorin en een achter in, achter een spinner is zeker mooi.

TIP 5. "gewoon" een twister. Maak de twisterbody net zo lang als de dregsteel, duw de body over de steel heen, natuurlijk zo dat de staart eronder hangt. Bij sommige streamers kun je ook nog een twister over de haak schuiven!!!!

Zo zie je maar, je fantasie is je limit!!!!, Heb je nog vragen of tips mail me : gesel@dds.nl

© Huibert Geselschap, 27/04/'98

Terug naar begin


 

Jerkbaits

Het pas geļntroduceerde kunstaas uit, hoe kan het ook anders, America. Al wel het een en ander aangeschaft maar nog niet echt mee gevist. De actie uit de pluggen is echter fantastisch te noemen. Hoop in mei '98 de baits in Zweden uit te proberen.

Terug naar begin 


Streamers

Sinds mijn trip naar Britisch Colombia heb ik de beschikking over een 8/9 vliegenhengel. Een aantal malen uitgeprobeerd op snoek, maar kan het geduld niet opbrengen goed door te vissen.

 Terug naar begin 


Hengels

Ik maak gebruik van de volgende hengels:

Hengel

Casting

Trollen/slepen

'Jerken'

Verticaal

Fibatube spinning 14 gr

*

   

*

Shimano Sensilite sn66

 

*

 

*

Daiwa Samurai-S

*

*

 

*

G-Loomis

*

*

  *

*

CJW baitcaster light

*

*

 

*

CJW plughengel medium

*

*

*

 

Shimano Compre CO66HB

*

*

*

*

Terug naar begin 


Reel / molen

De volgende reels en molens gebruik ik:

TYPE

 

Reel

Molen

Quantum 1421MG

 

*

 

Quantum 1311MG

 

*

 

Shimano STRADIC 1000

   

*

Shimano Curado 201

*

 

Shimano Calcutta 251

*

 

Shimano Sedona 1000F

   

*

Penn 712Z

   

*

Top of page

Materiallinks:

AbuGarcia

Basspro shops

Berkley

Browning

Cabela's

Cortland

Daiwa

DAM

Fenwick

Gamakatsu

Hardy

G. Loomis

Lowrance

Luhr Jensen

Mepps

Mitchell

Mustad

Normark

Orvis

Penn Reels

QuantumFishing

Rapala

Sage

Shakespeare

Shimano

Silstar

SpiderWire

St. Croix

Top of page

Back to homepage

E-mail: slagterj@noord.bart.nl

 

Sign My Guestbook Guestbook by GuestWorld View My Guestbook

………visitors materialpage since 21 april 1998

____________________

(c) J. Slagter 1998