Een originele Haagse soap in vijf afleveringen

van RJ. Rueb

 

Op verzoek van de Koninklijke Schouwburg schreef RJ. Rueb een soap in vijf afleveringen rond 'een Haags thema'. Wat is er Haagser dan de puinhopen die de stad op dit moment ontsieren? En wat is er meer soap dan de ontwikkelingen achter de schermen op het kantoor van de daarvoor verantwoordelijke wethouder van Stadsvernieuwing?

In 'SLOAP!' draait alles om de eerste werkdagen van de nieuwe wethouder van Stadsvernieuwing Deldarram, die vol goede moed en nog onbelast door de praktijken van zijn illustere voorgangers Noordster en Bilkorst zijn taak tegemoet treedt. Zijn nieuwe baan blijkt een wespennest te zijn, waar roddel en achterklap, duistere deals in achterkamers en veel politiek handjeklap om voorrang vechten. Daarbij komt nog eens de te zeer doorgeëmancipeerde vrouw achter de nieuwe wethouder: zijn moeder Pisa. En zijn ambivalente doch zeer aanwezige assistent Sjors.

SLOAP! speelt zich af op twee lokaties: de wethouderskamer in het Haagse IJspaleis en het bij vele politici en journalisten uitermate favoriete café Het Haasje, waar barjuffrouw Mieke de scepter zwaait en een wandelende databank voor actuele roddels is.


De inspiratie ligt op straat.
Pas op dat je er niet over struikelt!

NB. Alle gelijkenis van de karakters met bekende en/of onbekende levende personen berust op púúr toeval en was zeker onbedoeld (not!).

Lees de integrale en 'uncut' script van SLOAP!

 
AFLEVERINGEN

1

2

3

4

5

Kijk ook op

voor dagelijkse verslagen van SLOAP! met foto's

 synopsis van de afleveringen
met dank aan Niek 't Hart/Hagazine


LIVE GESPEELD OP
DINSDAG 17 T/M ZATERDAG 21 JULI 2001

IN DE KONINKLIJKE SCHOUWBURG, KORTE VOORHOUT 3, DEN HAAG

AANVANG: 19.30 UUR (DE AFLEVERINGEN DUREN CIRCA 30 MINUTEN)

IEDERE AVOND EEN NIEUWE AFLEVERING! MIS ER GEEN!

TOEGANG: GRATIS

'SLOAP!' IS GESCHREVEN DOOR RJ. RUEB

EN WORDT ONDER REGIE VAN MIEKE LELYVELD

GESPEELD DOOR ANNELIES VAN DER BIE, STEF VELD EN RENE VERNOUT

PRODUKTIE: KONINKLIJKE SCHOUWBURG
in het kader van het ZOMER-festival