8.
Foto-album Patagonie 1992
Vanuit El Calafate reden we met het busje van het plaatselijke Youth Hostel naar de Perito Moreno gletsjer. Het was prachtig weer, en de tocht was evenzeer prachtig mooi. Ik zat voorin het busje, en had zo het mooiste uitzicht. De chauffeur, Jorge, was een heel aardige vent. Een zeer goed chauffeur mag ik wel zeggen, en een man die merkbaar plezier in zijn werk had en zijn best deed om het ons naar de zin te maken.
Zeker op de heenweg werden er diverse (foto)stops gemaakt, de ene locatie was nog mooier dan de andere. Onze weg voerde voornamelijk over "dirtroads", zoals hier is afgebeeld. Deze waren in het algemeen zeer goed begaanbaar, waarschijnlijk mede dankzij het goede weer.
Er ontstond nog een hilarisch moment toen Jorge ons wees op een aantal exemplaren van een zeer zeldzame vogel, en aanstalten maakte om het busje te stoppen om ons goed de gelegenheid te geven dit op ons gemak te bewonderen. Nog voor het busje stilstond hadden wij allemaal al gezien dat het hier de bij ons in Nederland helemaal niet zeldzame Kievit betrof, waarop we Jorge een beetje lacherig meedeelden dat hij gerust kon doorrijden...
Ga naar de Welkomstpagina